Drumfanfare Oranje Garde Heinenoord

Zoals misschien bij de ouderen bekend is, waren er in de tijd na de 2e wereld oorlog vele Oranje Gardes in Nederland, de zgn. Vaandels. Deze Oranje Garde, dwz Drumfanfare Oranje Garde Heinenoord, is in 1961 opgericht als wandelvereniging. Toen nog onder de naam W.S.V. Oranje Garde en werd zo het vendel Heinenoord.

Enkele jaren na de oprichting kreeg men het idee om een drumband te vormen, en deze is sinds 1966 van de grond gekomen. Weer een paar jaar later groeide het aantal leden. Men was zo enthousiast dat de stoute schoenen werden aangetrokken en men wist de drumband uit te breiden met majorettes en blazers,

Het geheel groeide uit tot de bezetting van een drumfanfare met majorettes, die in zijn geheel vooral een mars en showkarakter heeft. Het muzikale gedeelte werd voornamelijk gevormd door trommels, bongo’s, tenor trom, grote trom, lyra’s, bekkens, trompetten, baritons en piccolo’s.

De Oranje Garde van vandaag is door het terug gelopen ledenaantal gewijzigd naar een andere samenstelling. De koper instrumenten werden vervangen door gestemd slagwerk zoals marimba’s en marching bells.

De Oranje Garde is een vereniging die vooral tot doel heeft om leuk en gezellig met elkaar muziek en show te maken en zich zo te presenteren aan het publiek. Zodat het ook voor deze mensen een plezier is om naar te luisteren en ook om naar te kijken.