Verslag

Datum: 1e zaterdag van september.

Als je bij de Oranje Garde familie hoort weet je gelijk wat dat betekent…..Oosterbeek!

Een dag met optredens, maar vooral een dag vol gezelligheid. Dit jaar was ons jongste Oranje Garde-lid Daan ook van de partij.

Van te voren is er altijd de vraag: “Wat voor weer geven ze op?”. Mijn ervaring heeft me tot nu toe geleerd dat het weer, als wij naar Oosterbeek gaan, nooit perfect is, maar altijd veel te koud, te warm of te nat. Maar warempel, de zon scheen ’s ochtends. Dat beloofde een mooie dag te worden. De dag begon gezellig, net als elke keer als we naar Oosterbeek gaan. Deze keer was toch anders dan andere keren. Wij, de majorettes, zouden deze dag namelijk ons laatste optreden geven. Dit was niet het enige wat anders was, want toen we aankwamen kregen we te horen dat we niet in ons vertrouwde gymzaaltje zaten. We waren namelijk gepromoveerd tot de school waar we een aantal jaren geleden zaten.
(Nou ja, gepromoveerd…volgens mij zagen de meeste dit als een degradatie.) Het leukste moest nog komen, want zodra we daar aan kwamen leek het er sterk op dat er geen plekje voor ons gereserveerd was.. uiteindelijk werden we in een smal gangetje gestopt. Maar dit gaf niks, want het weer was nog steeds mooi en het was ook nog steeds gezellig. Bovendien werd door deze locatie ons 1e optreden zelfs iets korter. Het 1e optreden ging goed. Tussendoor even lief lachen naar de burgemeester en na het optreden weer met de bus terug. In de bus zaten we bij echte beroemdheden, namelijk de band die mee gedaan heeft met Holland’s got talent. Aangekomen bij de school hadden we even pauze om oliebollen te eten (ja toch familie Visser?). Daarna ons laatste optreden, met nog steeds lekker weer.

Het was duidelijk te zien dat de drumband het moeilijk had met ons vertrek. Er werden stiekem een paar traantjes weggepikt. Na dit optreden was het tijd voor het gebruikelijke rondje door Oosterbeek en over de markt, met patat, kibbeling en ijsjes. Daarna nog even de laatste wandelaars toejuichen en dan weer op weg naar de bus om naar huis te gaan.

Lieve mensen van de Oranje Garde, ik vond het (weer) een geslaagde dag. Bedankt voor alle leuke jaren. Ik wens jullie nog veel succes en natuurlijk veel plezier!

Liefs Yvette